Reparatie en Onderhoud

Haal meer uit je slagwerk!

Je hebt drumles, je oefent fanatiek en je hebt al een band en je gaat binnenkort ook al optreden! Maar dan: je hebt je drumstel al flink op zijn donder gegeven met al dat ge-oefen en met dat gesleep van je huis naar de oefenruimte – en weer terug – is het drumstel er ook niet beter van geworden… Overal dutten in het vel en het klinkt ook niet zoals op de CD’s van je favoriete bands…

Wat moet je nu…!!!!????

Er is 1 belangrijk ding waar in je lessen geen tijd voor hebt: onderhoud van je slagwerk. Wat is er allemaal aan te onderhouden en hoe moet dat?

Er zijn vele soorten vellen te koop en waarom zijn er zoveel soorten type stokken? Zeker wanneer je al wat langer les hebt ga je je steeds meer verdiepen in deze zaken: je gaat op zoek naar je eigen ‘sound’. Maar hoe vind je die?

Hiervoor is er de DDS –Service Centre. Je kunt hier terecht met al je vragen over het onderhoud van je slagwerk. Deze service gaat zelfs nog verder: je kunt hier ook je slagwerk een complete onderhoudsbeurt laten geven. Net als elk ander instrument is onderhoud aan je slagwerk een must om duurzaam met je instrument om te blijven gaan. Je drumstel bestaat voor het grootste gedeelte uit een natuur product: hout. Dat heeft onderhoud nodig en met de juiste tips voorkom je dat het uitdroogt of juiste te nat is en gaat splinteren. Wanneer je vellen op de juiste manier gestemd zijn zul ook veel meer terug krijgen van je drumstel en zul je merken dat het veel makkelijk spelen is.

Dit Service Centre is een nieuwe service bij de Tambourijn. Dirk Dronkers is hier de monteur en heeft jarenlange vakkennis opgedaan om je slagwerk van een degelijke onderhoudsbeurt te voorzien.

Vraag eens vrijblijvend voor advies en de mogelijkheden van zo’n drumservce.

Het is ook mogelijk om deze service aanhuis te laten plaatsvinden. Het kan zijn dat je geen vervoer hebt of gewoon graag wilt dat het slagwerk wordt afgestemd naar de ruimte waar het slagwerk staat.

Opname studio’s

Ook kan deze service de drum sound in studio’s verbeteren. Wanneer je voor het eerst gaat opnemen wil je ook dat je het beste onder de microfonen zet. Deze beurt zorgt er voor dat het maximale uit je slagwerk wordt gehaald.

Oefenruimtes

Drumstellen in oefenruimtes hebben het ook zwaar te verduren. Besteed dit uit aan de Tambourijn en biedt daarmee aan de oefenende bands een goed drumstel en geen afgeragd drumstel waar de bands geen plezier aan zullen beleven.

Verenigingen

Verenigingen kunnen met deze onderhoud oa een beter inzicht in aankomende kosten krijgen. Dat voorkomt dat er ineens van alles kapot gaat of dat je voor een concert of concours met verrassingen komt te staan. Ook kunnen extra punten bij de jury gewonnen worden wanneer het slagwerk goed klinkt. Het complete slagwerk arsenaal kan door deze service onderhouden worden.

Meer informatie

Wanneer je nieuwsgierig bent geworden wat deze service precies inhoud is er hier een interview dat gehouden is met Dirk Dronkers waarin uitgelegd worden wat deze service precies inhoud. Dan zal ook blijken waarom deze service een ware ambacht is en niet zomaar op het internet te verkrijgen is.