Scholenbezoek

Op 6 en 13 juni hebben enkele docenten van De Tambourijn de Europaschool in Hengelo bezocht.
hier bij een verslag van juf Marieke:

Op donderdag 6 juni waren wij, groep 3b van de Europaschool in Hengelo, uitgenodigd voor een muziekles van de Tambourijn.

Meneer Jan kwam samen met nog een aantal andere juffen en meneren ons de muziekles geven in het speellokaal.

Na de kleine pauze was het dan zover en werd onze groep in twee groepen verdeeld. De groep die als eerste aan de beurt was, was helemaal blij dat zij als eerste mochten. De juf van groep 3 moest goed haar best doen om te zeggen dat zij het leuks nog tegoed hadden.

De kinderen vonden de muziekles helemaal geweldig! Ze hebben het lied ‘Beauty & the brains’ van Nielson geleerd onder leiding van verschillende muziekinstrumenten zoals het key-board, de tamboerijn, het drumstel en de elektrische gitaar.

Margot en Jenna mochten een keer in de microfoon zingen! Er waren ook nog veel kinderen die even mochten oefenen op de elektrische gitaar of het key-board. En Kyana en Juul mochten zelfs meezingen naast de band!

De kinderen waren helemaal enthousiast na de les.

Vandaag (een week later) kwam de Tambourijn terug voor een aantal andere groepen. Ze wilden aan het eind van de ochtend graag afsluiten met alle groepen (3, 4 en 5) en samen nog een paar nummers zingen.

Nou ik hoefde als leerkracht maar een keer te vragen aan de kinderen of ze dat wilden. Hun antwoord was een volmondig ‘Jaaaaaa”!!

Kortom: het was een geweldige muzikale ochtend!!

Heel erg bedankt hiervoor!

 

Alle kinderen en juf Marieke van groep 3b, Europaschool Hengelo